Obsah fóra www.hojko.com
Homefórum.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Veľa šťastia, zdravia, lásky a úspechov v novom roku prajeme...

Pre tych co potrebuju radu so zostavou!
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 71, 72, 73  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Hľadanie v téme:  
Autor Správa
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 8:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

i-cube.. ako bolo písané. Procesor sa oplatí aj 4jadro, tj. minimálne Q9300.. základnú dosku nejakú s chipsetom P45 (ASUS alebo GIGABYTE), grafiku minimálne 4850, optimum aspoň 4870.. Smile

Šu-do.. ak na tom budeš prevažne hrávať hry, tak by mohla stačiť aj E7300ka, ktorá sa dá pekne taktovať. E7300 je rovnaká technológia ako E8400, akurát je mierne osekaná (cache).

A ešte pár poznámok..
Základná doska.. P5Q SE sa mi osobne nejak veľmi nepáči, aj keď som zarytý asuskár. V tejto cenovej kategórii by som sa možno radšej poobzeral po doske od GIGABYTE.. má lepší výber. Ale ak trváš na P5Q SE a vyhovuje Ti všetko vybavenie, tak v pohode.. Smile

Zdroj.. dobrý výber, ale keďže asi budeš šetriť každú korunu, nebola by lepšia voľba 500W Blue Storm od Fortrona? Smile

Disk.. 7200.11 od Seagate nie je nič moc.. radšej ho teraz neber a došetri si aspoň na WD6400AAKS.. síce má iba 16MB cache, ale Seagate sa na neho nejak extra nechytá ani s 32MB..
http://www.extrahardware.cz/test-640gb-pevnych-disku-samsung-seagate-wd
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Šu-Do
VIP
VIP

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 9:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm
pls ak je mozne napisat priamo aku gigabyte dosku, z alzy do 3K, co sa tyka HDD, nebudem brat, zatial budem uzivat svoj Seagate ATA, zoberem to lepsie CPU a PSU ten fortron...
inak aky ma vyznam Cache ??
celkovo aj v tom HDD si ma presvedcil.. thx moc K+
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 9:51    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ehm.. no teraz pozerám.. a je to asi jedno, či P5Q SE alebo niečo podobné od GIGABYTE. Very Happy

Snáď toto, ak Ťa nezabije 100sk..
http://www.alza.sk/SK/gigabyte-ep45-ds3l-d96822.htm
Podobná výbava, akurát má trochu viac konektorov vzadu na výstupe (audio).. a tiež sa mi viac páči rozloženie konektorov na doske (P5Q SE má podľa mňa totálne odveci umiestnený napájací 24pin medzi CPU a VGA).

Pozri si obe dosky, ich výbavu, konektory, rozloženie.. a čo Ti bude viac vyhovovať, tú zober. Po výkonnostnej stránke sú +/- obe rovnaké.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Šu-Do
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 10:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

brm,
co sa tyka tej dosky... 100Sk nie je zabijak.. co sa tyka zdroja.. ten Fortron je lacnejsie o 3 stovky... lenze nikde neviem najst kolko ma 12V vetiev... a kolko maju A... Sad
fortronom verim... mam jeden doma uz dva roky.. tichucky, nehreje sa.. spokojnost... Smile

ten HDD berem az inokedy
uplne si mi to cele pozmenil Very Happy thx Smile

// inak doska sa radi aj vykonnostne ?? teda tym myslim, ze ci ma jedna doska iny vykon ako druha

a na tom HDD http://www.alza.sk/SK/western-digital-caviar-se16-d89454.htm
su teploty v rozmedzi 5-55 °C.. nie je to malo tych 55 ??? -.-
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 10:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

Na nete som našiel takýto brázok (viď príloha).. na 9800GTX+ a E8400 to musí podľa mňa určite stačiť..

Áno, dosky majú rozdielne výkony.. závisí to hlavne od použitého chipsetu a keďže obe spomínané dosky majú rovnaký chipset, aj výkon budú mať +/- rovnaký. Smile

Vo všeobecnosti by malo platiť, že disk by mal mať teplotu do +/- 40°C, pri záťaži do +/- 45°C.. a pri prekročení teploty nad 50°C už je to zlé a malo by sa s tým niečo robiť. Čiže prevádzková hodnota 55°C až tak nízka zase nie je.. a určite je tam rezerva ešte aspoň 5°C..

Wink

PSULabel.sized.jpg
 Popis:
 Veľkosť prílohy:  98.9 kB
 Rozlíšenie:  640x483
 Prezretá:  14 krát

PSULabel.sized.jpg

Návrat hore
Šu-Do
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 10:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

tento fortron ma vetvy dve po 18A.. enermax ma 3x 22A... mam na to klast nejaky väcsi doraz ?? teda ci to ma nejaky dolezity udaj...
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 11:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ako som písal, Blue Storm II 500W bude do Tvojej zostavy primeraný.

Enermax je Enermax (BMW medzi zdrojmi), 3x22A je určite super, ale priznám sa, neviem si predstaviť využitie 3 vetiev na 425W zdroji.. ale asi sa do toho ešte málo rozumiem.. elektrika mi nikdy nešla (ako aj komplet celá fyzika).. Very Happy
Návrat hore
Šu-Do
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 11:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

neboj brm.. to viem RazzP
kukal som ze enermax ma 3x SATa... a ma 2x redukcie pre PCIe Razz
mno ale ja uz neviem dpc kua Very Happy berem enermax.. neberem este HDD ale E8400 a potom berem ten WD Smile thx za rady
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 12:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

Keď ho silou mocou chceš, tak ho ber.. Fortron bol v podstate iba lacnejšia alternatíva s lepším pomerom cena/výkon.. ale ak na tom až tak nezáleží, tak ber Enermax, neurobíš chybu a ešte budeš mať aj dobrý pocit. Smile
Návrat hore
Šu-Do
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 12:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

este by ma zaujimalo, ze na co vyrobcovia kariet odporucaju zdroje s tolkymi Wattmi ??? ked vobec nie je taky treba...

//
brm napísal:
Keď ho silou mocou chceš, tak ho ber.. Fortron bol v podstate iba lacnejšia alternatíva s lepším pomerom cena/výkon.. ale ak na tom až tak nezáleží, tak ber Enermax, neurobíš chybu a ešte budeš mať aj dobrý pocit. Smile
nj lepsi pocit.. ale tak 3 stovky.. bez toho hdd mi pekne klesla cena... lepsia doska bude Razz lepsi procak.. hihi

//
brm napísal:
Pre istotu.. ak by niekto chcel rozbehávať grafiky s noname zdrojmi, aby potom nemuseli riešiť reklamácie.. a tak..
jj myslel som si Smile
Návrat hore
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 12:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

Pre istotu.. ak by niekto chcel rozbehávať grafiky s noname zdrojmi, aby potom nemuseli riešiť reklamácie.. a tak..
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 15:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

Su-Do ber enermax, tu nie je o com. Zdroj je naozaj zaklad. Ja mam svojho enermaxa uz stvrtym rokom a vystriedal som na nom 4 komplet zostavy - je to drziak jak hovado a verim, ze este nejaky rok potiahne.

edit: Enermax Noisetaker 420W (uz sa davno nevyraba, novsia rada je Noisetaker II)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Šu-Do
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 19:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3
a aky mas konkretne zdroj ty ? aspon stacia Watty a vetvy... kazdopadne som uz rozhodnuty pre ten enermax.. K+ thx Smile

//autoeditácia príspevku ( 18 Nov 2008, 19:52 )
este vec ohladom ramiek...
tu je zoznam 2x2 GB dual kit ramiek

berem TIETO
ospravedlnujem sa za moje staaale opakovanie Confused
vsimol som si, ze su to jedny z najlacnejsich.. co asi nie je dobre... co su tam ramky nad 2.5K, v com su ine ? kukal som casovania a to iste.. frekvencia tiez 800Mhz.. az na tie nad 3K.. kde je uz 1066Mhz..
celkovo.. berem procak s FSB 1333Mhz... ked berem ramky 800Mhz odrazi sa to na vykone alebo na niecom ?? vdaka Smile

//
t0m4s3 napísal:
edit: Enermax Noisetaker 420W (uz sa davno nevyraba, novsia rada je Noisetaker II)
to bolo mierene na mna ??
Návrat hore
Gangy
Addict
Addict

Založený: 18.11.2004

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 19:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ze su jedny z najlacnejsich neries, tie ramky uvidis odporucane snad v kazdej teme v poradni pri kupe aj ja sam ich mam, plus asi traja znami co viem. Kup ich a raduj sa ze mas za malo penazi vela muziky.

//Inak stary disk by som do novej zostavy urcite nebral (predpokladam ze este PATA)...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Šu-Do
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 18 Nov 2008, 20:09    Predmet: Odpovedať s citátom  

jop.. je to PATA... lenze na disk mi neostane Crying or Very sad mno.. ten kupim niekedy na buduci rok predpokladam Smile
aspon bude lepsie CPU.. a potom dokupim HDD.. ten WD
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 71, 72, 73  Ďalšia
Strana 46 z 73

Prejdi na: