Veľa šťastia, zdravia, lásky a úspechov v novom roku prajeme...
| Autor |
Správa |
splinter Novice

Stav:  Založený: 18.11.2008 Príspevky: 2
Zaslal: 18 Nov 2008, 15:38 Predmet: pascal....triedenie |
|
|
cafte ludia, potreboval by som pomoct s programom, ktory podla urcitych znakov vypise rastlinu na ktoru myslime...napriklad....farba...zlta, vyskyt...luka....a ono to zo zoznamu rastlin napise ze to je pupava....vedel by mi niekto surne poradit?????? program je v pascale samozrejme |
|
| Návrat hore |
|
 |
beluský Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.09.2006 Príspevky: 214
Zaslal: 19 Nov 2008, 9:55 Predmet: |
|
|
ja to vidim takto nejak....
Mas mnozinu rastin, v Pascale je to tusim SET alebo take daco.
Kazda rastina v mnozine moze mat vlastnosti ako napr. svoju farbu, vyskyt.... atd co potrebujes
Teraz nacitas ze chces len zltu... vyhodis z mnoziny vsetky co nie su zlte....
Nacitas vyskyt luka... vyhodis vsetky co nie su na luke...
Az ti zostane ti len jeden kvet...
Mozno je uvaha zla a da sa to jednoduchsie neviem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
neutronmind Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.08.2008 Príspevky: 81 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 19 Nov 2008, 14:46 Predmet: |
|
|
Bolo by to mozne aj tak. Ja by som pouzil pole, pricom jeho prvky by boli zaznamy. Polozky jednotlivych zaznamov by boli informacie o kvetoch, teda ta farba vyskyt atd. Potom uz by si len nacital vlastnosti kvetov, ktore chces vyhladat a postupne by si prehladal cele pole a vypisal take prvky, ktorych vlastnosti sa zhoduju so zadanymi hodnotami. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Elius Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.09.2007 Príspevky: 21
Zaslal: 23 Nov 2008, 10:07 Predmet: |
|
|
| neutronmind napísal: |
Bolo by to mozne aj tak. Ja by som pouzil pole, pricom jeho prvky by boli zaznamy. Polozky jednotlivych zaznamov by boli informacie o kvetoch, teda ta farba vyskyt atd. Potom uz by si len nacital vlastnosti kvetov, ktore chces vyhladat a postupne by si prehladal cele pole a vypisal take prvky, ktorych vlastnosti sa zhoduju so zadanymi hodnotami. |
presne tak, pouzit record a v kazdej kvetine mat vlastnosti...potom do cyklu napraskat podmienky a z nich vypisy...neni o com... |
|
| Návrat hore |
|
 |
splinter Novice

Stav:  Založený: 18.11.2008 Príspevky: 2
Zaslal: 24 Nov 2008, 18:36 Predmet: |
|
|
| dakujem vam vsetkym...nejako sa posnazim |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|