| Chceli by ste skúsiť tento druh turistiky? |
| áno |
|
34% |
[ 12 ] |
| nie |
|
28% |
[ 10 ] |
| áno ale nemám GPS-ko |
|
37% |
[ 13 ] |
|
| Celkom hlasov : 35 |
|
| Autor |
Správa |
MP4-24 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.11.2006 Príspevky: 934 Bydlisko: v Anglicku vo Wokingu Karma: 
|
Zaslal: 13 Jún 2008, 0:09 Predmet: Geocaching |
|
|
Mno takato tema tu neni a mna tento druh sportu bavi a som zvedavy aky to bude mat ohlas(tipujem ze su tu skor pocitacove deti takze asi zly).
Čo je to geocaching?
Geocaching je dobrodružná hra pre užívateľov GPS navigátorov. Účasť v hre je dobrý spôsob ako demonštrovať schopnosti a funkcie GPS navigátorov. Zakladná myšlienka je asi takáto: ľudia alebo organizácie vytvoria (umiestnia) skrýše (geocache) hocikde na svete a poskytnú ostatným súradnice týchto skrýš. Ostatní užívatelia začinajú tieto skýše hľadať. Ak nejakú nájdu, môžu si z nej niečo zobrať a niečo by do nej mali vložiť alebo minimálne nechať pre ostatných (teda nebrať všetko).
Mnohí ľudia vravia čo je na tom také zložité?
Dostanem koordináty a idem tam. Vyzerá to ľahko.
Mýlite sa. Jedna vec je vidieť, kde skrýša je (na mape) a niečo úplne iné je dostať sa na miesto a nájsť ju. Nezabúdajte, že GPS má prestnosť +-10 a aj viac metrov, teda na výslednom mieste sa bude treba “pomotkať”. Ďalšia vec je, že idete do úplne neznámeho terénu a neviete kade sa dá ísť!
Video inštrukcie pre tých ktorím sa nechce čítať http://www.youtube.com/watch?v=nqCvcwTK37w&feature=related
http://www.geocaching.sk/
---vazne vsetko co potrebujete je obycajne GPS-ko a trocha turistickej nalady.Geocache su skoro vsade,v meste a pritom o tom ani neviete v parkoch alebo v lesoch.Ja osobne preferujem les cize Kolibu kedze som z BA a na nete som nasiel cez 20 suradnic a nasiel som len 4 takze to neni az take lahke(podotykam ze hladam vzdy len cez noc vtedy je to adrenalinovejsie,cez den to neni taka sranda).Geocaching mi pride ako hra hladanie pokladu ked som bol este v mladom veku ...
Vazne kto skusi ten neolutuje ! ! ! |
|
| Návrat hore |
|
 |
smejo Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.04.2005 Príspevky: 2131 Bydlisko: 7th heaven [ KE ] Karma: 
|
Zaslal: 13 Jún 2008, 6:44 Predmet: |
|
|
co take sa tam zvykne nechavat, respektive co take si nasiel ty? /viem, ze to nie je o tom co najdes, ale mna to zaujima / |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dizzy Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.05.2006 Príspevky: 491 Bydlisko: BA, HPR :) Karma: 
|
Zaslal: 13 Jún 2008, 8:14 Predmet: |
|
|
| to by zaujimalo aj mna, ze co take v tych skrysach nachadzas. mozes tiez napisat, co tam nechavas ty. vyzera to inac dost zaujimavo. takato hra by sa pri solventnejsich hracoch dala hrat aj medzinarodne. aj treasures by tak mohli byt vacsej hodnoty. |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.11.2006 Príspevky: 934 Bydlisko: v Anglicku vo Wokingu Karma: 
|
Zaslal: 13 Jún 2008, 10:54 Predmet: |
|
|
| smejo napísal: |
co take sa tam zvykne nechavat, respektive co take si nasiel ty? /viem, ze to nie je o tom co najdes, ale mna to zaujima / |
Mno je tam mnoho veci...ja som zobral Prsten,Auticko,Baby tam nechavaju privesky na kluce a tak......Ja tam nechavam celu moju zbierku z prekvapeni od Kinder Suprise lebo nic ine ma nenapada
inak BTW: v jednej som nasiel aj staru mechaniku a flopy disk
//autoeditácia príspevku ( 13 Jun 2008, 11:54 )
| Dizzy napísal: |
| takato hra by sa pri solventnejsich hracoch dala hrat aj medzinarodne. aj treasures by tak mohli byt vacsej hodnoty. |
Mno ono sa to istym sposobom aj hra medzinarodne lebo v niektorich skrysach mas takzvane Travel bugy(ak ho najdes si kapoo lebo ich je velmi malo).Travel bug je predmet zvycajne strieborny naramok s logom Geocaching a kazdy ma svoj registracny kod.Pri naramku mas aj blog kde sa zapises ze si ho nasiel napises tam svoj NICKNAME.Na stranke si najdes celu historiu kde vsade ten naramok bol (kamarat nasiel TB z Nemecka).Potom by si ho mal do 2 tyzdnov zase vratit ale na uplne ine miesto.A takto to cestuje sem a tam. O rok by som mal ist do Australie a dovtedy chcem nieco take najst a hned berem a bude slovensky Travel Bug na inom kontinente aka sranda .Ale ako vravis hrac musi byt taky aby ten TG aj znovu niekam dal lebo su ludia co si to nechavaju a chvalia sa tym  |
|
| Návrat hore |
|
 |
heelie Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.03.2008 Príspevky: 46
Zaslal: 15 Jún 2008, 13:24 Predmet: |
|
|
taketo nieco ma vzdy lakalo.. len zatial nemam gps navigaciu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
websterko Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 31.12.2005 Príspevky: 84 Bydlisko: Poprad Karma: 
|
Zaslal: 19 Jún 2008, 9:08 Predmet: |
|
|
| geocaching robim 4 roky momentalne mam mmasinku od MIO firmy mapy vlastnej dotvornosti |
|
| Návrat hore |
|
 |
pershing Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.12.2006 Príspevky: 2311 Bydlisko: Vraňare Karma: 
|
Zaslal: 24 Aug 2008, 21:11 Predmet: |
|
|
no dnes sme spolu s uzivatelmi smejo a kolac nasli nase prve 2 kešky, dalsie tri planovane sme nenasli, amateri sme
plus sme vytiahli travelbuga, a ideme niekam cestovat ;P |
|
| Návrat hore |
|
 |
Steju Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.04.2007 Príspevky: 748 Bydlisko: starlit sea Karma: 
|
Zaslal: 25 Aug 2008, 10:55 Predmet: |
|
|
kolega biker ma GPS a keškovanie ma velmi rad takze obcas sa na tom podielam, nieje to zla zabava  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pershing Guru wannabe

|
Zaslal: 25 Aug 2008, 20:57 Predmet: |
|
|
no vcera sme dost pi*ov*** nato  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 26 Aug 2008, 9:01 Predmet: |
|
|
| pershing napísal: |
no vcera sme dost pi*ov*** nato  |
kde ste boli? |
|
| Návrat hore |
|
 |
kaktus11 Medium Expert

Stav:  Založený: 30.10.2006 Príspevky: 83
Zaslal: 26 Aug 2008, 21:46 Predmet: |
|
|
dakujem ti, bez teba by som sa o tom asi nedozvedel velmi ma to zaujalo a zajtra sa ide hladat sak len v nasej malej dedine su ukryte 3 cahe  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pershing Guru wannabe

|
Zaslal: 27 Aug 2008, 20:22 Predmet: |
|
|
| MP4-23 napísal: |
| kde ste boli? |
Pramene Bankova...no a potom este nejake dalsie, mame travelbuga... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 28 Aug 2008, 0:50 Predmet: |
|
|
| Pramene Bankova...no a potom este nejake dalsie, mame travelbuga... |
Gratulujem asi neprezradis kam ho schovas co ?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pershing Guru wannabe

|
Zaslal: 28 Aug 2008, 20:54 Predmet: |
|
|
no vies ze momentalne sa nad tym dramaticky uvazuje a ked poradis kolegovi ako ho zaregistrovat ze sme ho vybrali z cache tak budeme vdacny  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 28 Aug 2008, 21:20 Predmet: |
|
|
no vies ze momentalne sa nad tym dramaticky uvazuje a ked poradis kolegovi ako ho zaregistrovat ze sme ho vybrali z cache tak budeme vdacny  |
ved na stranke to vsetko mas |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|